O nama

Kako djelujemo?

Dječji vrtić Vesela kućica ima jasličke i vrtićke odgojno- obrazovne skupine, a u našem poticajnom okruženju često se druže i zajedno žive mlađa i starija djeca. Naše iskustvo je pokazalo kako je to iznimno bitno za mlađe polaznike, ali i starije. Starija djeca se brinu o mlađima, pomažu im u učenju i istraživanju, na najbolji mogući način razvijaju svoje socijalne kompetencije, komunikacijske vještine te šire prosocijalna ponašanja. Takvim rasporedom aktivnosti također smo slični obiteljskom okruženju, u kojem žive djeca i odrasli različite dobi.

Svakodnevica u vrtiću se odvija po principu „proširene obitelji“. Sva djeca, odgajateljice i ostali djelatnici međusobno se poznaju te na taj način, u današnje užurbano vrijeme, djeca u našem vrtiću pronalaze svoj drugi dom i sve ono što uz dom vežemo: ljubav, toplinu, sigurnost i brižnost.

Redovni program https://vrticveselakucica.hr/redovni-program/

Redovni 10-satni program provodimo kroz mješovite jasličke odgojno-obrazovne skupine (djeca u dobi od prve do treće godine starosti) te mješovite vrtićke odgojno-obrazovne skupine (djeca u dobi od treće godine do polaska u školu).

Uz redoviti program, u vrtiću provodimo i kraće programe i tečajeve, čiji ponudu stalno dopunjujemo, prema interesima djece i roditelja:

 • Kraći program ranog učenja engleskog jezika za djecu u dobi od 3-7 godina (besplatan za svu djecu)
 • Program Euritmije za djecu u dobi od 4-7 godina (besplatan za svu djecu
 • Program Aloha mentalne aritmetike

Prema interesima djece i roditelja, a i mogućnostima vanjskih suradnika koji provode verificirane programe izvan ustanove, organiziramo:

 • Tečaje klizanja
 • Tečaje koturaljkanja
 • Tečaje plivanja
 • Tečaje skijanja

Naš vrtić uređen je prema držanim pedagoškim standardima za odgoj i obrazovanje djece predškolske dobi. Opremljen je vrhunskom didaktičkom i senzoričkom opremom, a u našoj sportskoj dvorani i velikom suvremenom opremljenom igralištu, vaša će djeca moći ispuniti svoju potrebu za kretanjem. Posebnost našeg vrtića je i vanjsko igralište, koje na gotovo 1000 kvadratnih metara travnatog carstva, zaista nudi pregršt mogućnosti za igru na otvorenom.

Kontinuirana suradnja

Program rada verificiran je od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja. Kontinuiranom suradnjom sa Agencijom za odgoj i obrazovanje te drugim krovnim institucijama svojim korisnicima pružamo kvalitetnu uslugu te kontinuirano unapređujemo svoj rad.

O našim mališanima osim odgojiteljica brinu pedagoginja i zdravstvena voditeljica.

Program

Unutar redovnog 10-satnog programa, vaše dijete može sudjelovati u sportskom programu, učenju engleskog jezika i euritmiji te Aloha mentalnoj aritmetici. Više o redovnom programu pročitajte ovdje.

Naša vizija

Naš vrtić je mjesto za igru, život i cjeloviti razvoj individualnih potencijala djeteta, u skladu s razvojnim potrebama i pravima djece.

Naša misija

 • Osiguravanje njege, skrbi i zaštite svakom djetetu
 • Zadovoljavanje djetetovih potreba i zaštita njegovih prava
 • Osiguravanje poticajne sredine za cjeloviti rast i razvoj djece
 • Njegovanje suradničkih odnosa s obitelji
 • Implementiranje novih, suvremenih spoznaja u svakodnevnu praksu
 • Kontinuirano usavršavanje naših odgojno-obrazovnih djelatnika

Interaktivna šetnja